Kajpartaj – ett flytande nöjespalats 

Den omtyckta nöjespråmen som hade premiär 2011 i skärgården har på två år blivit en tradition i Stockholm skärgård. Under två veckors tid åker Kajpartaj runt i Skärgården och underhåller barn som vuxna med två shower/dag. En familjeföreställning på eftermiddagen och en kvällsföreställning.


Fröet till ”Kajpartaj”, berättar en av grundarna Christopher Linnell, var när han satt på billfärjan mellan Yxlan och Blidö. Medan många ivrigt väntar på att komma iland resonerade Christopher kring vilken bra spelplats de här öarna skulle vara.

– Jag har gjort turnéer i hela landet och funderade varför jag inte skulle kunna göra en turné i skärgården. Det är fint och vackert och allt det där. Samtidigt händer det väldigt lite på öarna under sommaren. Jag blev ihopmatchad med Anders Börjesson i bandet DuoJag och vi drog igång Kajpartaj förra året. Det blev en stor succé, berättar Christopher.

 

Tankar kring en familjeföreställning har vuxit fram. Vi visste inte om det skulle funka första året men det visade sig vara väldigt efterlängtat. Därför är den nu ett stående inslag i konceptet med sång, musik, trolleri och komik som är upplagt som ett TV-program, berättar Christopher.

Deltar har varit Nassim Al Fakir, känd som programledare för Bolibompa och den grammisnominerade skivan ”Ute och cyklar”. Daniel Karlsson som är magiker och känd från barnprogrammet ”Den itusågade kaninen” på SVT.

 

Varje kväll anordnas en föreställning blandad med standup med några av de bästa svenska komikerna och musik med ett liveband.

Konceptet att blanda musik och standup har blivit en stor succé och det blir ett otroligt drag på publiken vart vi än kommer. Artister som varit med i turnén är Kodjo Akolor, känd från Morgonpasset i vann 2011 års Radiopris för bästa morgonprogram, Al Pitcher, som utsågs till årets manliga komiker 2011, showbandet DuoJag samt Christopher Linnell.

 

Pråmen stannar ett dygn i vardera hamn och besöer drygt 12 hamnar per sommar. Det finns endast 400 biljetter per föreställning och det är ofta utsålt. 

 

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.